Bu verilerden yola çıkarak gerekli mekanlar üzerine konsept görüşmeleri yapılır ve projelendirme aşamasına geçilir. Bu aşamada yapının belirli bölümlerinin elektro akustik modellemesi yapılır.
Bu modelleme üzerinde düşünülen hoparlörler ve kaplama malzemeleri işlenerek mekanda çalışacak hoparlörlerin mekanın akustik yapısıyla uyumu değerlendirilir ve elektro akustik tasarım tamamlanır.
Bu süreç aynı zamanda diğer sistemlerin de tasarlandığı zamandır. Sahne Aydınlatma Sistemi, Profesyonel Görüntü Sistemi, Konferans ve Simültane Tercüme Sistemleri, İnterkom ve Mekan Otomasyon Sistemlerinin de hangi ürünlerle gerçekleştirileceği ve bunların birbirleriyle nasıl uyumlu çalışabilecekleri belirlenir.
Tüm bu sistemler için kullanılacak saha ve özel ekipmanlar proje üzerine işlenir ve herhangi bir uyumsuzluğa karşı tekrar tekrar kontrol edilir.
Bu aşamada çizilen kolon şemaları ve yerleşim projeleri hem sistem tasarımının müşteriye aktarılmasında hem de sonrasında montaj ekibimizin sahadaki çalışmalarında çok önemli rol oynar.
Proje, müşteri tarafından onaylanır veya revizyon istenir. Gerekli revizyonların ardından onayı alınan proje yerleşim ve kolon şemaları tamamlanır.
Altyapı, montaj ve yapıya uygun kalibrasyon çalışmalarının ardından tüm proje müşteriye teslim edilirken bitmiş proje çizimleri de müşteriye sunularak kullanıcı personelin eğitimleri gerçekleştirilir.
Daha sonraki zamanlarda bakım ve servis amacıyla tüm projeler firmamız arşivinde de saklanır.